català castellano

 

inici      agenda      presentació      cursos i sortides      notícies      els llibres      contacte      fòrum

 

Presentació   

Benvinguts al SECRET MÉS BEN GUARDAT! Acabeu d’entrar en un espai obert on aprendre, gaudir i compartir amb els bolets com a protagonistes. El SECRET neix amb la intenció d’apropar-vos al fascinant univers dels ceps, rovellons, rossinyols, múrgoles, fredolics i tants altres petits éssers màgics, i proporcionar-vos una informació útil, pràctica i concisa, que permeti connectar amb la veu del bosc per poder desxifrar alguns dels seus misteris.

A quin bosc hem d’anar si volem trobar rossinyols? Quins pins produeixen més ceps? Sabeu perquè no trobem llenegues a les muntanyes de la Costa Brava? Heu vist mai un bosc d’avets absolutament farcit de rovellons? Milers de preguntes, moltes d’elles amb resposta, que intentem oferir-vos perquè gaudiu de les vostres sortides al bosc i perquè anem, tots junts, adquirint la consciència del respecte que cada vegada més ens demana la natura. 

Deixem enrera uns anys en què l’ésser humà ha volgut apropiar-se de tot allò que veien els seus ulls per entrar en una reconfortant etapa en què serà la natura qui decideixi què podem i què no podem fer. I els bolets, quin paper hi juguen? El valor cultural del bosc té en els bolets un aliat perfecte, actuant de potent enllaç amb les persones. I és que, gràcies a ells, és molta la gent que es disposa a recórrer les llargues ombres dels arbres, seduïda per una màgia efímera que desperta passions arreu. Per tant, entenem que tot el que vagi encaminat a potenciar i divulgar aquests valors és positiu.

 

Amb l’edició dels llibres, les rutes publicades ja superen el centenar, amb l’únic propòsit d’oferir una valuosa eina que us inciti a descobrir més i millor el món dels bolets i els espais naturals on viuen, i us ajudi a comprendre la veu amable i silenciosa del bosc. Amb les sortides i jornades guiades, la teoria es transforma en pràctica i la transmissió de valors i virtuts com la paciència, el respecte o la convivència esdevé l’objectiu primordial. Recordeu: quan entrem a un bosc estem entrant a casa d’altres éssers vius. També pot ser casa nostra, però només hi serem benvinguts si sabem conviure amb ells.

 

 

 

 

elsecretmesbenguardat.com © Marc Estévez Casabosch  2008 - 2011, Tots els drets reservats - Avís legal